Η Μεγάλη Εβδομάδα για παιδιά

Αγαπημένοι μας γονείς και παιδιά, από χθες Κυριακή των Βαΐων  ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα.  Φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν καλούμαστε όλοι να προσαρμόσουμε τις συνήθειες των προηγούμενων ετών,  τόσο στα πλαίσια της διδασκαλίας όσο και του εορτασμού του Πάσχα. Για το λόγο αυτό, ακολουθούν υλικό και δραστηριότητες ώστε η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι ουσιαστική και δημιουργική για τα παιδιά. Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Κωνσταντίνα Ρουγκάλα, Νηπιαγωγός 3ου Νηπιαγωγείου Κάτω Αχαΐας

Ο Πέρης απαντά στις ερωτήσεις της Κάτιας σχετικά με την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, από τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη,  Η Μεγάλη Εβδομάδα με μια ματιά, ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε κάποιες δραστηριότητες που μπορούν εύκολα να υλοποιηθούν από τα παιδιά με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.

                                                Πασχαλινές κατασκευές

 Βάζω στη σειρά χρωματιστά αυγά , βουτώντας το δάχτυλό μου στο χρώμα και αφήνοντας το δακτυλικό μου αποτύπωμα στο χαρτί. Τα διακοσμώ όπως θέλω και γράφω τις πασχαλινές μου ευχές, όπως μπορώ ή βλέπω και γράφω μία από τις ευχές: Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά

Πηγές: 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Δημιουργίες μαθητών, βάψιμο αυγών και διακόσμηση με κηρομπογιές, 3ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας, σχολ. έτος 2018-19.