Χρόνια Πολλά Μητέρα!

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς, 10 Μαΐου γιορτάζει το πιο αγαπημένο πρόσωπο στην οικογένεια, η μητέρα μας. Παρακάτω, θα βρείτε μια σειρά από δραστηριότηες για μια εκπαιδευτική και ξεχωριστή γιορτή της μητέρας! 

Αρχικά, μπορείτε να απολαύσετε το νανούρισμα ακούγοντας το μαζί με τα παιδιά σας. Μάθετε μαζί το ρεφρέν του νανουρίσματος. Έπειτα, μπορείτε να θυμηθείτε ένα νανούρισμα από την παιδική σας ηλικία και να το σιγοτραγουδίσετε  μαζί τους.  Μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας νανούρισμα, όλοι μαζί.  Και όπως πάντα μπορούν να ζωγραφίσουν ή να εκφράσουν την δημιουργηκότητά τους  με ποικίλους τρόπους όπως αυτά επιθυμούν. π.χ.   να χρησιμοποιήσουν σκεύη από την κουζίνα δημιουργώντας την δική τους πρωτότυπη μουσική για να συνοδεύσουν το νανούρισμά τους.  Καλή Διασκέδαση! 

Και τώρα ήρθε η ώρα για γλυκοτεχνίες!  Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες για να περάσετε ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά σας. Και επειδή τα μαθηματικά και η χημεία δεν λείπουν ποτέ από την ζωή μας μπορείτε να τα βοηθήσετε κατά της διάρκεια της παρασκευής να ζυγίζουν, να μετρούν με κούπες, κουτάλια κλπ. και να φτιάχνουν μείγματα. Μπορούν επίσης να καταγράφουν όπως μπορούν τα υλικά και τις ποσότητες.    Καλή Επιτυχία! 

Και μετά από τόση δημιουργικότητα, ώρα για λίγη χαλάρωση με μία υπέροχη ιστορία.

Εάν σας έχει μείνει ακόμα ενέργεια, μπορείτε να παίξετε θέατρο αλλάζοντας τους ρόλους της ιστορίας, η μητέρα στο ρόλο του παιδιού και το αντίστροφο, μπορείτε να προσθέσετε λόγια στην ιστορία, ή να δώσετε ένα δικό σας τέλος ή να διαλέξετε τον τόπο που διαδραματίζονται τα γεγονότα ή ακόμα να φτιάξετε αυτοσχέδιες κούκλες με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι για να παίξετε την ιστορία σ ενα αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο π.χ με ένα σεντόνι και δύο καρέκλες. Ή απλά, φτιάξτε μια αυτοσχέδια σκηνή με σεντόνια κλπ, καθίστε εκεί μέσα, κλείστε τα μάτια και ακούστε την ιστορία. Καλή διασκέδαση. 

Και βέβαια,  επειδή γιορτή μητέρας, χωρίς μία κάρτα δεν υπάρχει, μπορείτε να δείτε παρακάτω τι επιλέξαμε για εσάς. 

Μπορείτε να εκτυπώσετε την κάρτα, να την δώσετε στο παιδί σας να την ζωγραφίσει ή να την επικολλήσετε σ ένα πρόγραμμα ζωγραφικής και να την ζωγραφίσει εκεί. Μπορούν αν θέλουν να γράψουν επάνω το όνομα της μητέρας τους και το δικό τους.

Και μια εικόνα που μιλάει μόνη της. Μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να συμπληρώσουν τα κενά και τις γραμμές, απλά διαβάζοντάς τους τις οδηγίες της κάρτας. Τα άλλα θα τα κάνουν όπως μπορούν και προτιμούν. Μπορείτε να το εκτυπώσετε, εαν επιθυμείτε, και να δέσετε το βραβείο με κορδέλες, αφού το κάνετε κύλινδρο. Συγχαρητήρια.

Η επιμέλεια των αναρτήσεων για την γιορτή της μητέρας, έγινε από τις νηπιαγωγούς του 3ΟΥ Νηπιαγωγείου Κάτω Αχαΐας, Αναστασία Δρακούλη, Κωνσταντίνα Ρουγκάλα, Κωνσταντίνα Σαλταπίδα και Ελένη Τζαβάνη, με όλη μας την αγάπη και τις πιο ζεστές ευχές μας για όλες τις μητέρες του κόσμου.